Tid for Løvetann
Tilhører du også fanklubben til løvetann?
Jeg simpelthen elsker løvetann og kjenner en indre jubel når den begynner å kikke frem... De to første ukene gir jeg til humler og bier, men så er det min tur.
Løvetannblader:
Jeg plukker inn hele planten, til og med rot forsyner jeg meg med. Så setter jeg i gang med sorteringen. Løvetannhodene kan det lages vin av, men det er en annen historie, nå skal vi konsentrere oss om løvetannblader. Jeg klipper disse opp i «passe store biter», dekker en stekeplate med bakepapir og legger bladene utover. Så drypper jeg litt olivenolje over bladene. Det hender jeg pensler bladene. Gjør som du vil.
Ovnen varmes opp til 180 grader.
Stek bladene ca. 8-12 minutter. Denne «chipsen» er god å spise alene, men himmelsk som tilbehør til både fisk og kjøtt.
Løvetannrøtter:
Løvetannrøtter er utmerket som «kaffe» og te. En homøopat jeg kjenner sa at hun skulle ønske alle som fikk kjemoterapi drakk løvetannkaffe. Røttene skal være sunne og drive gift ut av kroppen.
Samle løvetannrøtter og vask dem godt.
Kutt opp røttene i små biter og ta dem en runde i en kjøkkenmaskin eller en stavmikser. Spre røttene utover et stekebrett, helst kledd med bakepapir.
Stek røttene på 120 grader i ca. 2 timer. Du kan godt snu litt på røttene med en stekespade.
De ferdigstekte røttene kan lagres på en glasskrukke til senere bruk, eller du kan brygge deg en kopp helsebringende kaffe.
Ca. 1 teskje røtter på en kopp kaffe.
La røttene trekke ca. 10 minutter i varmt, kokt vann og sil av.
Eller du kan kverne røttene på en kaffekvern og trekke deg en kopp kaffe.
Røttene kan lagres på glass i ca. ett år.
Løvetannkaffe er innmari godt.
Dette er noe av det jeg bruker løvetannen til.
Nyt smaken :-)