Kjærlighetsspråket

Som klarsynt får jeg ofte kunder som er frustrert i kjærlighetslivet. Enten ønsker de at jeg skal se nærmere på deres nåværende relasjon, eller så kan det ofte være en relasjon preget av fravær av kommunikasjon. Man forstår ikke motparten -og hvordan, eller hvorfor, de oppfører seg slik de gjør.. Dette bringer meg inn på tanken om de «5 kjærlighetsspråkene». Dette kan være lurt å lære litt mer om når man er i en relasjon, både når man opplever at man er nær eller om det er avstand. Kjærlighetsspråket handler om hvordan du viser partneren din at du bryr deg om ham eller henne. Vi bruker alle forskjellige språk, og ingen er «bedre» enn andre. De er bare forskjellige. Hvilket språk er ditt primære? Og hvilket er din partners språk? Kan du noen ganger bruke det «språket» som kjæresten din forstår best? Ofte legger vi ikke merke til vår partners måte å vise oss omsorg på, men vi tar det mer eller mindre for gitt. Vi kan nemlig ofte være innstilt på et annet kjærlighetsspråk enn det partneren viser.

Det kan derfor være viktig og forstå ditt eget og din partners språk, og samtidig verdsette de ulike språkene. Kanskje har din partner bare en annen måte og uttrykke kjærlighet enn deg?

De 5 Kjærlighetsspråkene:

 

  1. Anerkjennende ord

Mange av oss trenger å høre at vi er dypt elsket, at noen bryr seg, og at man er ønsket. Man trenger fine og dype ord. Med ord kan du si hvorfor du akkurat vil ha din partner. Hvis din partner trenger dette, og du ikke føler det er naturlig for deg, skal du bruke energi på å si disse ordene som gjør at din partner føler seg tryggere og elsket. Du må tenke på at det er viktig for din partner og kanskje helt vesentlig for at deres kjærlighet skal bli trygg og utvikle seg. Hvis du har en partner som trenger anerkjennende ord er ikke tause handlinger nok.

 

  1. Tid til hverandre

For mange er tiden sammen viktigst, og det å prioritere mye tid sammen. Tid har vi lite av og de fleste ønsker å optimalisere tiden. Noen har mer jobb, venner og aktiviteter enn andre. Derfor må du være observant om du skjønner at tid sammen er viktig for din partner. Selv om du er opptatt med ditt, sett av tid, møtes, og sørg for at det er fokus på dere, og ikke pc, mobil og andre gjøremål som gjør at dere ikke får viktig tid sammen.

 

  1. Gaver

Noen partnere er opptatt av gaver, de trenger ikke være dyre og store, men mer at du viser at du har tenkt på de. Det kan være en liten ting, en blomst, et minne eller noe de ønsker seg. For mange er dette mer verdt og viser kjærlighet fremfor ord og tid sammen.. En blomsterbukett eller en bok som vi vet partneren har ønsket seg lenge sier mer enn mange ord, hvis mottakeren er en person som verdsetter symbolske tegn på kjærlighet.

 

  1. Tjenester

 

Tjenester er noe vi gjør i handlinger som vi vet at partnere setter pris på, som viser at vi oppriktig bryr oss og vil lette deres hverdag. Det kan være enkle ting som å måke snø, rydde i en bod, kjøre på søppla, eller vaske bilen i et ledig øyeblikk. Det trenger ikke være noe stort, men mer at man viser sin partner at jeg bryr meg om deg og vil hjelpe og vise deg. Vi kan glede partneren vår mer enn vi aner ved å gjøre tjenester som uttrykker at vi bryr oss om ham eller henne.

 

  1. Fysisk nærhet

For mange og kanskje de fleste er det fysiske en viktig del av et parforhold, og det handler om mye mer enn sex. Berøring er livgivende både for barn og voksne. Noen er helt avhengige av fysisk nærhet for å føle at de hører til. Uten fysisk nærhet, seksuell kontakt og berøring kan de føle seg avvist av partneren. Du kan gi partneren din fysisk nærhet ved å gi en klem, kysse, ha sex, holde partneren din i hånden eller ligge tett inntil.

 

Oppsummering:

Dette var de 5 kjærlighetsspråkene og jeg tror mange av de som ringer meg ville hatt stor nytte av å forstå disse bedre, og særlig de som er frustrert på sin partner eller føler de har en partner de ikke skjønner seg helt på. Noen kan bli frustrert fordi deres kjærlighetsspråk ikke blir dekket eller sett. For eksempel er ditt primære ønske anerkjennende ord for at du skal føle det elsker, mens partneren din tilbyr tjenester så kan dere lett komme ut av kurs.. Om dette medfører at du ytrer ønske om mer ord (for at du skal oppleve mer trygghet i forholdet), så kan du bli sett på som masete, og forholdet kan komme inn i en vond spiral. Tenk etter hva ditt/deres primære språk er – og hvordan du og din partner dekker hverandres behov for å bli sett. Det beste er selvfølgelig om begge kan forstå hverandre og sammen respektere den andre sitt behov.

Mvh Ildrid Se min profil her

LES ALT I VÅR BLOGG HER: