Værens Personlighet

Det er ganske gøyalt å være Vær, ikke sant? Du er jo alltid med der det skjer noe. Der det ikke skjer noe, sørger du for at noe skjer, da! Du bobler over med energi og godt humør som du sprer rundt deg. Du er også ganske idealistisk og er villig til å stå på barrikadene for noe du tror på. Som oftest kaster du deg fremover for å oppnå dine mål uten å tenke på konsekvenser. Du er impulsiv til tusen, men etter hvert lærer du at du lykkes best om du først har en plan.

Ofte føles det nesten som om du sprekker av all energien inn i deg. Dette kan du takke din herskende planet, ildkulen Mars, for. Du har også vanligvis sterk og god helse. Gjennom tidene har Mars også opptrådt som krigsguden i en rekke samfunn. Selv om du ikke mener å være aggressiv overfor andre, kan enkelte av og til oppfatte deg slik. Ditt alter ego er Ridderen på den hvite hest. Som Superman eller Superwoman kommer du farende til unnsetning for å slå et slag for den Godes sak.

Yrkesmessig er du den fødte entreprenøren som elsker å sette i gang nye prosjekt. Derimot er du ikke like flink til å fullføre. Mister du interessen halvveis, trenger du å alliere deg med samarbeidspartnere som bringer prosjektet i havn. Da kan du igjen stå frem som frontfigur og sole deg i heder og glans! Innen romantikken er du like impulsiv. Du faller ofte hals over hode inn i forelskelse, og bare vet øyeblikkelig at dette er den store kjærligheten! Helt til du forelsker deg i en annen et par måneder senere. Nei da, det trenger ikke være slik. Bare bestem deg for at dette er din elskede, og stå ved din beslutning, så går det som oftest også bra.

 1. Tyrens Personlighet

Hva gjemmer seg bak det sjelfulle blikket ditt? Som oftest, tar det en god stund innen du lar folk såpass nær innpå deg at de finner noe svar på dette. Du er jordnær og pragmatisk. Hardtarbeidende, familiekjær, elskelig, sensuell og folkelig. Det som er viktig for deg i livet er mat på bordet, nok materiell velstand for å leve et komfortabelt liv, og en familie. Du er også tradisjonell, og liker helst det som besteforeldrene og forfedrene gjorde.

Enkelte ville si at familien er det viktigste i livet ditt. Både den du er født inn i, så vel som den du selv stifter etter du har giftet deg. Er du først samboer med din kjære, har du alltid som mål stort bryllup med masse gjester. Helst i en herregård eller byens fineste selskapslokale. Skjønnhetsgudinnen Venus er din hersker, så det er ingen overraskelse at du liker luksus. Og god mat og dyre viner. Samtidig har du en dyp forbindelse til jorden, dyr og alt som vokser i naturen.

Uansett hva du jobber med for yrke, skaffer mang en Tyr seg et hus på landet med stor hage. Med dine grønne fingre, driver du raskt frem strøkets flotteste vekster samtidig som du selv finner balsam for sjelen. Drømmen for mange er jo et småbruk på landet. Yrkesmessig kan du jobbe med nesten hva som helst, bare du føler du får godt betalt. God lønn, materiell fortjeneste og trygghet er viktige trivselsfaktorer for deg. Du kan være veldig sta, og nekte å rikke standpunkt til tross for at du selv skjønner at du burde gjøre nettopp det. Greier du å resonere deg ut av en slik situasjon kan du gi deg selv en klapp på skulderen. Endringer i din familiære rutine er hva du vil unngå og frykter mest i livet. Samtidig er fornyelse og inspirasjon utenfra det som har størst potensiale til å berike ditt liv.

 1. Tvillingens Personlighet

Ja men hvilken Tvilling er du egentlig? Det finnes jo minst tre av deg, ikke sant? Alle som har en Tvilling venn eller en Tvilling i familien sjekker hver dag hvilken av dine forskjellige personligheter viser seg. Nei da, du er ikke schizofren, men helt fra barnsbein av ha du vært klar over at det var flere av deg. Sinnelaget ditt skifter raskt som kvikksølv med regnbuens farger. Gudenes budbringer Merkur med vinger på hælene er din hersker, noe som gjør deg til en ordsmed uten like.

Du er like sjarmerende som du er vittig, og får raskt folk over på din side. Du har så mange talenter at det kan føles vanskelig å velge et yrke. Ofte er akademia en opplagt vei, der andre ble født med ski på beina ble du født med en bok i hånden. Nettbrett er ok men Tvillinger flest har et stort bibliotek hjemme av ekte bøker på ethvert tenkelig og utenkelig emne.

Det du som Tvilling håndterer best er å gjøre flere ting samtidig. Tre, fire eller fem ting på en og samme gang er bare gøy. Du oppfant begrepet «multitasking» lenge før alle vi andre skjønte hva som egentlig foregikk. Som aller oftest lykkes du også med denne sjongleringen. Alt ordner seg og prosjektene dine lykkes. Hvordan klarte du det? Tvilling flest elsker å reise. Ofte pakket du kofferten i ung alder, enkelte slutter aldri å reise men flytter fra land til land eller bosted til bosted. Du trives godt med endringer rundt deg, så lenge at du selv velger dette. Du snakker ofte også flere språk, eller kommer fra en familie som består av mor og far fra forskjellige land eller verdensdeler. I tidligere liv var du nok en nomade, som reiste med karavanene langs Silkeveien. En romantisk drøm? Livet kan jo være slik for deg, der du velger det.

 1. Krepsens Personlighet

Du er en følsom skapning. Både dine egne følelser og følelsene til alle andre rundt deg er noe du er konstant oppmerksom på. Å stille opp for andre mennesker fikk du inn med morsmelken, så å si. Var din egen mor hjemmeværende når du var barn, er dette ofte drømmen din. Stelle for familie, barn, hus og hjem, hva kan vel være et bedre liv enn det? Mang en kvinnelig Kreps som satser på karriere, gjerne innen helse og omsorg, catering, hjem- og interiør, skolevesen og lignende, legger dette bort når egne barn blir et faktum. Grunnleggende karaktertrekk slår inn og egen familie vil alltid bli prioritert. Enkelte mannlige Krepser kan også ha en periode som hjemme-pappa med maksimum permisjon.

Der stereotypene settes på hode, kan også Krepsepappa stelle barn og hjem, imens kona eller samboer er ute og skaper karriere. Vakre Månen på svarte nattehimmelen er din hersker, og det er ikke uten grunn at Krepser er kjent for å være «lunefulle». Bare tenk hvilken enorm makt Månen utøver, med flo og fjære over alle Jordens hav og vann. Månen har makt over alle menneskelige Krepser også, men som aller oftest lærer du å beherske disse følelsene og ikke la de styre deg fullstendig.

Der du er helhjertet enig i at familien er det viktigste i livet ditt, utvider også noen Krepser begrepet familie til å omfavne langt flere enn egne slektninger. Mange Krepser gjør en stor innsats i samfunnet som frivillige, som omsorgspersoner på forskjellige institusjoner, barnevern, kriminalomsorg, sosialvesen. Der du løfter blikket kan du av og til omfavne hele menneskeheten som din familie. Da har du også potensiale for at din omsorg kan nå langt utenfor din egen snevre landegrense. Hva kan du ikke da oppnå? Var det ikke det du drømte om som barn når du løp hjem og laget matpakke til de som var mer vanskeligstilte enn din egen familie?

 1. Løvens Personlighet

Vi alle trenger en Løve i livene våre! Du bringer sol, latter og varme med deg og sprer dette mer enn gjerne til alle rundt deg. Som oftest er du omringet av en skare av beundrere. Være dette enten din familie, kollegaer eller venner og kjærester på byen. Du er ofte den best kledte, kjekkeste, vakreste, mest ettertraktede personen i hvilken som helst forsamling, noe du selv er godt klar over. Vitale Solen er din hersker. Du vil reise på Premium Klasse gjennom livet, hva dette enn betyr for deg. Du gjør også alt du kan for å oppnå dette, og gir deg ikke før du når målet.

Noen vil si at du er forfengelig, og lett utsatt for smiger, men dette er jo usanne rykter spredt av misunnelige. Ingen tvil om at di er glad i fest og party. Ikke uten grunn har vi uttrykket «festløve». Dette betyr oftest ikke en øl på baren men en eksklusiv invitasjon til ny Michelin restaurant med 5-retters og eksklusive viner. De kuleste klubbene med de beste DJene er favoritt jaktmarker for enhver Løve og Løvinne på byen.

Innen yrkesliv er det viktigste for deg å nå toppen. Du satser gjerne på høy utdanning som gir bra lønn. Ofte gjør du det godt innenfor store firmaer. Kollegaer liker deg. Sjefer tar deg under sine vinger. Din vitalitet, sjarme og gode humør er selvsagt et ettertraktet tilskudd i ethvert firma. Underholdningsindustrien er et opplagt karrierevalg for deg. Du behersker enhver scene enten som skuespiller, artist, musikker, modell for Dolce et Gabbana eller Dior. Det du bør vokte deg for er å bli for egosentrisk. Selv om du ikke liker å innrømme det, vet du innerst inne at for å bli elsket, bør du skifte fokus fra jeg/meg til litt mer vi/oss.

 1. Jomfruens Personlighet

Alt etter hvem du snakker med, har du et godt eller et mindre godt rykte som går foran deg. Egentlig er dette litt urettferdig da du har så mange fine stjernekvaliteter. Jomfruer flest er praktiske, hardtarbeidende og ryddige. Enkelte påstår at du kan være en skikkelig regelrytter som kun holder seg til utdaterte rutiner. Du kan være ordskarp og kritisk og kun se feilene og svakhetene til de rundt deg. Dette hører nok unntakene til, da du liker å holde deg til god gammeldags folkeskikk. Som Jomfru deler du din hersker gudenes budbringer Merkur sammen med det intelligente stjernetegnet Tvillingene.

Både Jomfruer og Tvillinger kan takke Merkur for sin ordkunst. Du er dog mer jordnær enn Tvillingene. Du har begge beina plantet på Jorden imens en del Tvillinger lot hodet sitt ligge igjen oppe i skyene. Du elsker detaljer og liker å analysere, sortere og organisere alle andre rundt deg. Det er en utmerket egenskap hvis du jobber som revisor, advokat eller hos skattefuten. Hukommelsen din er utmerket. Du kan også være meget vittig med en ironisk, nesten surrealistisk humor som kan få dine tilhørere til å le så de triller av stolen.

Mange Jomfruer finner sin livssti innen helse- og sosialvesen eller journalistikk. Drivkraften for deg er å være til tjeneste, å hjelpe andre mennesker. Du blir heller ikke sur eller fornærmet om du ikke får takk for innsatsen. At det du gjorde, utgjorde en forskjell, er hva som teller for deg. Av og til har du en tendens til å bekymre deg alt for mye, ofte helt unødig og uten grunn. Det som skjer er at dine intelligente hjerneceller går i vranglås og kverner rundt i samme spor, uten at du klarer å skru av tankene. Ernæring er en viktig del av livet ditt. Bekymringene kan fort gi deg matintoleranse. Riktig kosthold er alfa og omega.

 1. Vektens Personlighet

Du er nesten alltid på godt humør. Du legger ned mye arbeid i ditt indre for alltid, eller nesten alltid, å fremstå som blid og imøtekommende overfor andre mennesker. Nøkkelordet her er «balanse». Det er nok det viktigste ordet i ditt vokabular. Ved siden av «kjærlighet». Der du starter dagen i egen overbevisning om at balansen er grei, er det ingenting du ikke kan oppnå. Et annet viktig ord i livet ditt er «harmoni». Kjærlighetsgudinnen Venus er din hersker, noe som gir deg en del urettferdige fordeler i livet. Ditt smil, din medfødte eleganse og sans for stilige klær, for eksempel. Du er særs intellektuell og vet alltid de rette ordene å si til andre mennesker.

Ditt største talent i livet er din evne til å opptre som fredsmekler. Siden barnsbein meklet du i familien når det oppsto krangel. I voksenlivet kan du lykkes i jussen, i diplomatiet, som familievernkonsulent. Journalist, medie- og underholdningsbransjen, design, mote. Du kan alltid se en sak eller problem fra en rekke forskjellige sider, ikke bare to. Men husk at der du lar deg påvirke av andres meninger, kan du få problem med å finne ut hva du selv vil. Hvis du bestemmer deg for en ting, mister du et annet! Da må du kanskje revurdere hele saken og ombestemme deg. Ta deg sammen, ta en beslutning, og stå fast på den.

Din naturlige sjarme gjør deg alltid til venneflokkens midtpunkt. Du liker ikke tilværelsen som singel. Men det er heller sjeldent. Glamour er ditt mellomnavn og ditt Venus smil åpner dører og hjerter for deg. Din forkjærlighet for dyre viner og gourmetmat kan bli et helseproblem dersom du ikke tar grep. Alt du oppfatter som vakkert, også på intellektuelt nivå, er bra for din helse. Skjønnhet bidrar til å minke stress og opprettholde balansen din.

 1. Skorpionens Personlighet

Du er ikke den enkleste personen å forholde seg til. Du lever livet litt annerledes enn folk flest. Det er ingenting du liker bedre enn en hemmelighet, er den også mørk og sexy er ikke det noen ulempe. Du vil gjerne vite alt om de rundt men gir ingenting om deg selv. Din intensitet kan skremme enkelte sarte sjeler, men selv er du ikke redd for noe som helst. Du har jo allerede utforsket både himmel og helvete, hva dette enn betyr for deg, om enn oftest på psykologisk nivå. Din hersker er underverdens gud Pluto, noe som gir deg særskilte synske evner. Du vet hva som skjer rundt deg uten at noen forteller deg. Din tilnærming til livet er ofte ekstrem, men dette bestreber du å holde skjult bak en polert overflate.

Dine spesielle evner gjør deg skikket for yrker som mange andre ville gjøre alt for å unngå. Tabu tematikk har du ingen problemer å forholde deg til. Politispaner som jakter på pedofile på det mørket internett, for eksempel. En viktig samfunnsoppgave som begravelsesagent er det ikke alle som egner seg til. Men du gjør det. Arbeider for et renholdsverk med underjordiske vann- og kloakkanlegg, som underbygger byens sanitetssystemer er intet problem for deg. Forsker på farlige sykdommer som Ebola og nyvinningen Covid. Kreft- eller urologikirurg. Der du bestemmer deg for en utdanning er det ingenting som kan stoppe deg. Kollegaer respekterer, men kanskje ikke alltid liker deg. Det bryr du deg fint lite om.

På det mellommenneskelige planet kan noen Skorpioner vikle seg inn i maktspill og skadelige handlinger. Sjalusi kan alltid bli tema i dine forhold. Husk at du kan aldri eie et annet menneske. Innestengte følelser, overforbruk av alkohol og utprøving av narkotiske stoffer kan sette helse og kropp på prøve. Samtidig kan enkelte av dere heale seg selv igjen med din intense viljestyrke.

 1. Skyttens Personlighet

Du kan ta grådig for deg av Livet du lever. Din tilværelse handler om ekspansjon. Utvide dine horisonter på alle mulige måter. Mange Skytter er på reise hele livet, både i virkeligheten og i metaforisk sammenheng. Du strekker deg stadig etter nye mål og drømmer. Lykkeplaneten Jupiter er din hersker og det er fra Jupiter at du har ditt smittende gode og optimistiske humør. Enkelte hevder at du er født heldig, og at ting ofte bare ordner seg for deg. Du er svært intellektuell. Du elsker å reise. Jorden rundt tur må du absolutt oppleve minst en gang i livet. Du er utadvendt og venner med alle, uansett hvilken kultur de kommer fra. Unntaket er hvis noen mishandler dyr, da blir du rasende. Du elsker alle dyr uten forbehold.

Ferdes ute i naturen er en livsnødvendighet for deg. Selvsagt med en firbeint pelskling ved din side. Sove ute i telt eller sovepose under stjernene er perfekt. Mange Skytter tar høyere utdanning innen akademia, da du er naturlig tiltrukket av filosofi og søken mot en høyere bevissthet. Intet gleder deg mer enn en saftig diskusjon om Platon, Marx eller Kant! Din tro på og kamp for rettferdighet i verden er et gjennomgående tema. Du er villig til å stå på barrikadene for noe du mener er riktig. Andre Skytter trekkes mot etablert religion, og som nyslått prest kommer til en intetanende menighet og røsker opp i etablerte rutiner og tradisjoner.

Troskap mot en partner livet gjennom er du kjent for. Så mye som du reiser, er det også sannsynlig at du kan ha simultane familieforhold i forskjellige verdensdeler, hvor ingen aner noe om hverandre. Men det er aldri din intensjon å såre noen, alle dine elskede har jo sine særegne flotte egenskaper.

 1. Steinbukkens Personlighet

Det kan godt være at du er den mest ambisiøse av alle stjernetegn. Uansett hva din familiebakgrunn er, har du ett mål for livet. Å klatre oppover i samfunnssystemet. Det er også svært sannsynlig at du klarer akkurat det. Steinbukker flest er hardtarbeidende, organiserte, jordnære, praktiske og, noen ville si, beregnende. Dette er ikke ment i negativ forstand, kun at du så godt som alltid og er veldig målrettet for hvordan du vil nå dine mål. Du gjør dine undersøkelser, vurderer, og så bestemmer deg for det du vil gjøre. Og så holder du deg til planen. En bemerkelsesverdig egenskap! Din hersker er den strenge karmamesteren Saturn.

Der hvor andre frykter Saturn som en begrensende gledesdreper, ved du bedre enn så. Med ambisiøse Saturn i ryggen, har du en uknuselig styrke som kan berge deg gjennom hva som helst i livet. Der du stoler på Saturn som kommer deg styrket gjennom hvilken som helst prøvelse. Det stemmer heller ikke at du som Steinbukk ikke har humoristisk sans. Tvert imot har du en ironisk, lavmælt og vittig humor.

Du trives godt innenfor store multinasjonale selskaper, desto større, dess bedre. Da kan du virke i det stille, og jobbe din vei oppover karrierestigen som det passer deg best. Du har alltid en plan, og prøver å se konsekvenser av en handling før du agerer. Tradisjonelle og sikre yrker med etablerte rutiner og status tiltrekker deg. Da vet du hva du skal forholde deg til. Du liker å bidra til, og være en del av, samfunnet du lever i. Når du føler at du har både gjort din plikt, samtidig som du har gjort ditt beste, er du fornøyd. Husk også å stell pent med den fysiske kroppen din og spesielt benstruktur, så har du like god helse når du er 97 som når du var 27.

 1. Vannmannens

Det er ingen myte at Vannmenn er annerledes enn folk flest. Mange oppfatter deg som eksentrisk, annerledestenkende og idealistisk. Der noen er tradisjonelle og nostalgiske, er du ekstremt opptatt av fremtiden som ingen har tenkt på enda. Noen Vannmenn finner seg til rette innenfor samfunnets systemer for å endre dette. Andre går mer radikalt til verks som aktivister med radikale meninger. Din hersker er uberegnelige Uranus, som elsker plutselige endringer. Selv er du nokså intellektuell, og lever mest i hodet ditt.

Ofte har du vanskelig å forholde deg til følelser. Følelser du måtte ha for andre mennesker, eller andres følelser overfor deg. Du må også ta kroppen din litt mer på alvor. Du har sikkert lest Descartes sine verk, men du er så mye mer enn kun et hode i et kar som levde sitt selvstendige liv. Det idealistiske driver deg i livet, penger er ikke din primære motivasjon. Kjekt å ha, selvfølgelig, så du har nok til å reise dit du vil. Du er svært intelligent, og elsker å holde på med ting som ikke finnes i samfunnet enda.

Intuitivt er du klar over nye trender, men som de rundt deg ikke har drømt om. Din tumleplass er selvsagt internett, data og IT samt alle sosiale medier. Der du ikke finner noe du liker, finner du det opp selv. Ny App eller programvare, for eksempel? En god del Vannmenn opplever en sterk dragning mot vitenskapelige yrker. Romfart, fjerne galakser og universet står i sentrum for deg. Du er også god til å formidle kunnskap til andre. Til tider kan du være utsatt for allergier, ditt sosiale vesen vil helst bo i storbyen, med all tilhørende forurensning. Kom deg ut i naturen og vekk fra pcen så ofte du kan, så gjør du helsen din en tjeneste.

 1. Fiskenes Personlighet

Menneskene lærer aldri av sine erfaringer eller sine feil. Det fremholder du. Hvorfor det? Jo, rundt deg i samfunnet ser du jo all verdens elendighet, krig og problemer, de samme du opplevde når du selv vandret på Jorden et par tusen år siden. En god del Fisker har dette perspektivet på tilværelsen. Noen rundt deg vil mene dette er komplett tull, men for deg er det en realitet. Det betyr ikke at du «husker» alle detaljene av tidligere liv du har levd, kun at du bare «vet» at det er slik i ditt indre. Din hersker er drømmende Neptun, dine intuitive og mediumistiske evner er sterke.

For enkelte Fisker kan dette bli et problem i dagliglivet, ved at du kan føle deg overveldet av det du ser rundt deg. Derfor er det særs viktig å lære seg mentale og metafysiske teknikker for å styrke din aura overfor uønskede energier. Du bør også lære deg å sette klare grenser overfor andre, som vil utnytte din iboende empati. Er du en Fisk som har opparbeidet seg en stødig base i dagliglivet, er det mye du kan få utrettet for å hjelpe menneskeheten rundt deg. Man skal ikke se langt for å få øye på Fisker som er aktive i landets politiske liv.

Du gjør ofte en stor innsats innen helse- og omsorgsyrker. Kunst, film- og underholdning er opplagte veier for deg. Det kan også bransjen kjent som «det alternative» være. Du har naturlige healende evner, nettopp fordi du har gjort dette mange ganger før – mener nå du da. Du kan også være utsatt for forskjellige avhengigheter, være dette seg alkohol, sigaretter eller enkelte reseptmidler. Igjen handler dette om å sette grenser overfor verden rundt deg. Mentale og spirituelle teknikker som visualisering, energihealing med for eksempel Reiki, Kinesisk og Indisk medisin kan være til nytte.