1. VÆRENS LIVSSTIL OG HELSE

Værens livsstil kan godt beskrives som heseblesende! Du har svært høyt tempo i nesten alt du foretar deg, enten på jobb, i privatlivet, når du trener eller tar ferie. Det er ikke så rart, nå man har energibomben Mars som hersker. Du flyter over av energi og krefter som du faktisk må legge ned en ekstra innsats i hverdagen for å bli kvitt. Løpetur i lunsjen, for eksempel. Styrketrening med PT i helsestudio etter jobben. Eller bruke kreftene på å trene din favoritt idrett, hva det nå måtte være. Fjellbestigning er en godt etablert norsk tradisjon. Hjemmet ditt er ganske moderne. Du er mer opptatt av funksjonalitet og komfort enn prangende utseende, med mindre du har havnet i konkurranse med naboen over hvem som har finest hus.

Som Vær har du oftest sterk og god helse. Innen tradisjonell astrologi er kroppsområdene som Væren hersker over hode og ansikt. Tar du opp boksing som idrett er det viktig å bruke en god hjelm og riktig utstyr. Krasjer du sykkelen i terrengløpet kan du pådra deg hjernerystelse, bruk hjelm! Slag mot hode kan også føre til forskjellige sinns- og personlighetsforstyrrelser. Du kan også lett pådra deg hodepine og migrene. Hodebunns- og ansiktsmassasje er deilig og påvirker psyken positivt, verdt å betale ekstra for når du er hos frisøren.

Ditt overflod av energi kan også påvirke helsen din negativt. Ditt hissige temperament kan også slå innover og resultere i utrivelige symptomer. Sinne, enten rettet mot andre eller deg selv, er negativt. Søk hjelp om du trenger å finne din balanse. Raske Merkur er din planet for helse og velvære. Merkur hersker over armer, skuldre og åndedrettssystemet. Massasje av skuldre og armer lindrer mot stress. Du liker het, krydret mat med ingefær, hvitløk, men oliven, epler og bananer harmonerer bra. Melkeprodukter og ost gir ekstra kalsium som styrker beinbygning.

 1. TYRENS LIVSSTIL OG HELSE

Tyrens livsstil kan nok beskrives som både bedagelig og luksuriøs. Komfort er alfa og omega. Når du kommer hjem etter en tøff dag på jobben, å synke ned i din myke designersofa med et glass bedre vin for hånd, er perfekt avkobling. Andre Tyrer turer rett ut i hagen sin – avhengig av årstid - og tryller frem de vakreste blomstene med sine grønne fingre. Selveste skjønnhetsgudinnen Venus er din hersker, noe som forklarer det meste ved din livsstil. Hjemmet ditt ser ofte ut som en utstilling fra et interiørmagasin. Dyr kunst og gedigne møbler imens du selv sprader rundt i de nyest kreasjonene fra Dior eller Dolce og Gabbana.

Tyrer flest har sterk og god helse, du har mye energi og er kjent for dine Tyr-krefter. Venus din hersker er også din planet for helse og velvære. Du er opptatt av helse og fokuserer her. Innflytelsen til Venus gjør at en god dose forfengelighet har betydning for helsen din. Føler du deg i ulage, bestill time hos frisøren og salongen. Velvære stiger til topps etter deilig massasje med opphetede steiner eller aromaterapi. Din tilknytning til jord og planter er dyp og inderlig. Gleden du får fra hagen din er viktig for både din mentale og fysiske helse. Vogt deg likevel mot en tendens til for mye sofa- og stillesitting.

Som Tyr kan du ha en tendens til å gruble over problem eller noe som har irritert deg. Negative tanker kan påvirke kroppen og pådra deg ubehagelige symptomer og febertilstander. Tradisjonelt er nakke, hals, strupe, tunge og stemme kroppsområder assosiert med stjernetegnet Tyren. Får du halsvondt om vinteren, dra rett til apoteket eller fastlegen. Overdrevent konsum av rik gourmetmat kan føre til mage-hud- og fordøyelsesproblemer. Frukt og grønnsaker som stikkelsbær, fersken, pærer, gresskar, erter og epler promoterer en harmonisk tilstand.

 1. TVILLINGENS LIVSSTIL OG HELSE

Din livsstil kan best beskrives som aktiv. Du sitter sjelden stille og ikke uten grunn synes du ofte å være tre steder samtidig! Du er glad i å reise, være det seg korte turer til andre siden av byen eller Jorden rundt, som du bruker flere år på. Din trang til å kommunisere styrer det meste i livet ditt. Ofte har du så mye å si at du kan snakke i munnen på deg selv. Gudenes budbringer Merkur er din hersker, som igjen viser til ditt høye tempo. Hjemme har du flere bøker enn hos bokhandelen. Din stil er litt bohem, du liker komfort, men er like fornøyd å handle hos IKEA som i en dyr møbelforretning. Brukte møbler og innredning til hjemmet finner du også online. Du er så fingernem at du kan også spille piano. Ikke undervurder den psykologiske velvære musikk kan tilføre livet ditt.

Innen helse er ermer, skuldre, hender, fingre og lungene, dine åndedrettsorganer, de kroppsområdene som stjernetegnet Tvillingene tradisjonelt hersker over. Enkelte kan være utsatt for bronkitt, astma og lungebetennelse. Din rastløshet og lynkjappe mentale prosesser kan, i sjeldne tilfeller, føre til nervøse sinnslidelser og vrangforestillinger. Tvillinger flest er ganske sporty. Dans, tennis, sykling, fotturer, du kan lett pådra deg hjernerystelse hvis du detter av terrengsykkelen din, bruk hjelm!

Underverdens gud Pluto er din planet for velvære og helse. Pluto hersker over seksualitet og dine reproduktive organer. Viktig at du sjekker genitalier og reproduktive system hos spesialist minst en gang i året. Sjekk også blodtrykk, skjoldbruskkjertelen og forbrenning. Ikke overse det psykiske aspektet ved din seksualitet. Der du trenger det, ikke nøl med å oppsøke profesjonelle ressurser for å takle vanskelige emosjoner. Riktig kosthold styrker god helse, Omega-3 er viktig for å dempe stress og hjernefunksjonen. Nøtter, gulrøtter, spinat, selleri, plommer, grønne bønner harmonerer også.

 1. KREPSENS LIVSSTIL OG HELSE

Livsstilen til Krepser flest har oftest hjemmet som sentrum. Du er også svært familie sentrert. Ikke få Krepser jobber fra hjemmet eller starter eget firma hjemmefra innen bransjer som interiør, klær og utstyr til barn, import av matvarer og lignende. Livsstil er generelt knyttet opp til din grunnleggende karakter, som for deg involverer omsorg for de rundt deg. Lysende Månen er din hersker. Dine emosjoner, og hvordan du oppfatter andres emosjoner, er en viktig faktor i det daglige for deg. Der du er aktiv i jobb og karriere, lengter du alltid hjem. Ditt hjem er ikke bare ditt tilfluktssted, men ofte også ditt livsverk.

Hjemmet ditt har ofte en koselig stil, men en eklektisk blanding av antikviteter, arvede møbler, ting fra loppemarked, IKEA og forskjellige brukt handlere. Du liker komfort, men ikke overdådighet. Er du på reise, har du alltid noe fint til hjemmet med i kofferten. At hjemmet er moderne og familien har det de trenger, er hva som teller. Kjøkkenet er det viktigste rommet i hjemmet. Ernæring er i sentrum. Invitere den utvidede familien og venner og servere herlige retter betyr mye for deg.

Helsemessig har kosthold mye å si for enhver Kreps. Kroppsområdene som stjernetegnet Krepsen hersker over er bryst, bringe, mageregionene og bryster. Kvinnelige hormoner og blodtrykk sorterer også under Krepsen. Sørg for sjekk av bryster og hormoner minst en gang i året. Blodprøve kan avsløre vitaminer du mangler. Unngå helst å overdrive søtsaker og desserter, en inngang til diabetes. Overdreven alkoholkonsum er skadelig for deg, men drikk mye vann Din planet for helse og velvære er optimistiske Jupiter. Jupiter ekspanderer alt han berører, også din figur. Unngå helst småspising. Trening derimot er viktig for å opprettholde god helse. Krepsen harmoner med vannholdige grønnsaker som agurker og melon. Også kål, sjampinjonger, rabarbra, jordbær, asparges og purreløk kan være fordelaktige for din metabolisme.

 1. LØVENS LIVSSTIL OG HELSE

Løvens livsstil er mildt sagt oppmerksomhetsvekkende. Og slik liker du det også. For deg er det en selvfølge at folket rundt deg skal ta hensyn til deg først og seg selv etterpå. Du både krever, og forventer å ta livets reise på første klasse. Det er ikke så rart når du har selve Solen som hersker. Alle planetene kretser rundt Solen, så selvfølgelig er DU sentrum i ditt eget liv. Stilen din og din personlighet er flamboyant. Du sees sjelden i annet enn dyre designerklær. Hjemmet ditt er fylt med luksuriøse møbler og innredning. Din livsstil er sosial, og du får stor glede av å invitere hjem hvor du kan vise frem dine kongelige gemakker.

Du kan absolutt arbeide hardt for å nå dine mål, men når du kommer hjem, er du ganske bedagelig. Løver flest elsker en siesta midt på ettermiddagen. Du er glad i dine bekvemmeligheter men det er ikke alltid bra for helsa. Ei heller gourmetmat og dyre viner. De kroppsområdene som tradisjonelt Løven hersker over er hjertet, ryggraden og ryggvirvlene. Også øvre bukhulen, galleblæren, vitalitet, sædceller og tarmene. Din blodsirkulasjon kan også gi problemer. Du er kanskje mest utsatt for hjerteproblemer. Hvis så oppsøk hjertespesialist regelmessig. Å ha et positivt utsyn på tilværelsen er et stort pluss. Unngå å gruble for mye på bekymringer, du kan da bli utsatt for en form for depresjon.

Din planet for helse og velvære er seriøse Saturn. Saturn hersker over skjellet, knær, tenner og bein som sådan. Ryggmassasje bør du unne deg så ofte du kan. Besøk kiropraktor, osteopat og tannlegen med jevne mellomrom. Mat som kan være bra for deg er ris og aromatiske urter, honning. Karbohydratholdig mat som egg, asparges, kjøtt, fersken, solsikkefrø og epler styrker deg. Grønnsaker med høyt jerninnhold og geitemelk som er proteinrik er også bra for Løvens helse og vitalitet for å kunne leve opp til energibunten Solen.

 1. JOMFRUENS LIVSSTIL OG HELSE

Det skal neppe sies at du lever en prangende livsstil. Beskjeden og selvforsynt kan passe bedre. Du har faste vaner og rutiner som blir din livsstil der du gjentar dette mange nok ganger. Du deler din hersker Merkur med stjernetegnet Tvillingene, men du er mer jordnær og praktisk enn så. Lynende intelligent, ditt hjem er også fylt av bøker og blader. Der Tvillingene er rotete er du ordensmenneske og vet presis hvor alt befinner seg hjemme hos deg. At alt er rent og fri for støv er alfa og omega for Jomfruer flest. Perfeksjon er ditt mål, men du bekymrer deg ofte for at det ikke er bra nok og at noe er på avveie fra plassen sin. Du bryr deg sjelden om dyre designerklær men din stil er avslappet eleganse. Selvfølgelig får du mer igjen for pengene der du kjøper kvalitet som varer årevis.

Jomfruer flest tar helse på største alvor. De kroppsområdene som stjernetegnet Jomfruen hersker over er tarmene, nedre ryggrad, fingre, milten og fordøyelsessystemet. Du er særs opptatt av kosthold og sees ofte i matbutikken med lupe for å lese den lille skriften på emballasjen. Unngå ferdigretter med tilsetningsstoffer og toksiner er en selvfølge. Økologisk og biologisk matvarer og grønnsaker er verdt å betale mer for. Renselseskurer er bra for deg.

Din planet for helse og velvære er opprøreren Uranus, som hersker over legger, ankler og nervesystemet. Du har mye nervøs energi og en trussel mot helsen din er din trang til å bekymre deg, ofte helt unødig. Av og til kan en bekymring vokse helt ut av proporsjon og legge deg langflat. Du kan også være utsatt for migrener og psykosomatiske lidelser. Fiberrik mat med Omega-3 som avokados, egg og sjømat er bra for deg. Også sitroner, stikkelsbær, nøtter, persille, sorte oliven og magert kjøtt. Unngå melkeprodukter og iskremer kan være bra og særlig hvis du føler de tynger på mage og innvoller.

 1. VEKTENS LIVSSTIL OG HELSE

Det er liten tvil om at Vekter flest er kjent for sin stil, motesans og komfortable hjem. Dette ligger nedfelt i din innerste karakter, at du omgir deg med estetikk og skjønnhet. Hva kan man ellers vente av selveste skjønnhetsgudinnen Venus, som er din hersker? Du deler Venus med stjernetegnet Tyren men hjemmet til en Vekt er lettere og lysere i stil, mer moderne og har de nyeste bekvemmelighetene. Du liker også lyse farger og mye blomster og potteplanter hjemme. Du er utpreget sosial og elsker å invitere venner og familie hjem, hvor du selvsagt er den perfekte verten. Du er ikke alltid like flink med husarbeidet, og betaler gjerne for at vaskehjelp skal komme hjem til deg og ta jobben. Du har selv ikke tid, du er så travel med alle dine invitasjoner.

Når det gjelder helse, er dette ofte en del av din daglige skjønnhetsrutine når du står opp. Du tar jo vitamintabletter! Kroppsområdene som Vekten hersker over innen tradisjonell astrologi er nyrene, lender, blindtarmen, korsryggen og huden. Også kroppens væskeprosesser, prostatakjertel hos menn og eggstokkene hos kvinner. Det er viktig for din gode helse å opprettholde positive forhold, spesielt innen romantikk. Krangel og problemer her kan fort slå ut i nervøse tilstander som gjør det lettere for sykdommer å få innpass. Som Vekt kan du være utsatt for nyreproblemer, gikt, fordøyelsesbesvær og diabetes, så sjekk eventuelle symptomer jevnlig hos fastlegen.

Drømmende Neptun er din planet for helse og velvære. Du responderer bra til alle vannterapier så vel som fotsoneterapi og fotmassasje. Spirituelle terapier som Reiki er også bra for din velvære. En trussel for din figur er gourmetmat og vin du liker. Unngå helst mat med mye sukkere og stivelse samt kullsyrevann. Unngå også overkonsum av alkohol. Mat som harmonerer og balanserer er sjømat med Omega-3, erter, brun ris, rødbeter, spinat, asparges og jordbær.

 1. SKORPIONENS LIVSSTIL OG HELSE

Skorpioner flest foretrekker å holde andre mennesker litt på avstand. Få kjenner den indre verden din, og slik liker du det. Din stil er moderne, du kan anpasse deg inn i hvilket som helst miljø, der du selv vil. Du foretrekker kvalitetsklær med tidløs snitt, som varer en stund. Hjemmet ditt er moderne og komfortabelt med en del høyteknologisk utstyr, uten at du slavisk følger noen mote. Bor du med god plass, kan enkelte Skorpioner godt ha et avlukket rom hvor venner eller andre ikke får innpass, et tilfluktssted for deg selv. Du kan trekke din stil i hvilken retning du vil, mot lyset, eller mot mørkret. Du velger selv.

Enkelte Skorpioner kan ha en ekstrem livsførsel og strekke strikken til godt over bristepunktet. Dette gjelder både i matveien så vel som å utforske kroppens ytterpunkter. Du er ikke kjent for moderasjon. Overforbruk av alkohol, tobakk, kjemiske nytelsesmidler og narkotika er selvsagt svært skadelig. Enkelte er avhengig av kioskmat, burgere og pommes frittes. Du spiser nesten hva som helst hvis du liker det, uten å tenke på konsekvenser for kroppen. Ditt intense følelsesliv påvirker også helsen din sterkt. Sinne, eller emosjoner for hevn, kan slå inn over egen kropp og forårsake magesår og verre tilstander.

De kroppsområdene som Skorpionen hersker over innen tradisjonell astrologi er genitalier, svettekjertelen, blæren, gallen, kolon og rektum. Din sterke seksualdrift indikerer at du bør få undersøkt genitaliene hos spesialist minst årlig. Du kan også bli utsatt for psykosomatiske tilstander, hvor enkelte Skorpioner igjen kan bruke kraften i sin viljestyrke til å bli helbredet, tilsynelatende på mirakuløst vis. Krigerplaneten Mars er din planet for helse og velvære. Mars hersker over hodet og muskulatur, hodebunnmassasje, kraniosakralterapi så vel som energisk styrketrening, kan øke din fysiske velvære. Mat med virkestoffer som kan være bra for deg er ris, duftende urter og krydder, honning, ingefær og hvitløk.

 1. SKYTTENS LIVSSTIL OG HELSE

Det er klart at enhver Skyttes livsstil vil omfatte en del reising. Du er kanskje det mest-reisende av alle stjernetegnene. Noen av dere kan ha fått dette inn fra barnsbein i en familie som flyttet mye rundt. Andre velger bevisst og reiser ut for å studere på spennende studiested langt borte. Din trang til å utvide dine kunnskaper er hva som driver og skaper din livsstil etter hvert som du utvikler deg. Mang en Skytte blir bofast i et land en periode, for så å flytte videre når nye horisonter lokker. Hjemmet ditt bærer preg av en bohemsk flerkulturell miks av stiler, møbler, bøker, innredning og inspirasjon. Klesstilen din er ofte sporty, du lever gjerne med flere kjæledyr og er klar for en fjelltur eller løpetur i skogen når som helst.

Ettersom du er så sporty er helsen din ofte god og sterk. All din fritidsaktivitet krever jevnlig trening for å vedlikeholde kreftene. En annen stor fordel er din optimistiske innstilling til livet. Med et slikt positivt sinn, er du automatisk beskyttet mot en rekke symptomer og tilstander. Innen tradisjonell astrologi er de kroppsområdene som Skytten hersker over hofter og lår, ledd, nerver, arterier og vener. Der du liker å ta risiko på dine toppturer, er du utsatt for skader fra uhell, beinbrudd og lignende. Du kan også pådra deg leverproblemer og isjias. Gikt, revmatisme og skallethet er også tilstander som kan oppstå. Jupiter ekspanderer alt han berører, også din kropp hvis du overdriver innen kosthold.

Vakre Venus er din planet for helse og velvære. Venus herskere også over nyrene, så massasje av nedre rygg og hofter er bra for deg. Mat som er velgjørende er grønnsaker som asparges, purreløk, rabarbra, tomater, rødbeter, lyst kjøtt som kylling og fisk, egg, epler, jordbær, kirsebær og dadler. Unngå helst rik, fettholdig mat, tobakk og overdreven alkohol.

 1. STEINBUKKENS LIVSSTIL OG HELSE

Det som er sentralt i din livsstil er dine ambisjoner for å klatre på samfunnsstigen. Steinbukker flest er opptatt av å finne sin plass i storsamfunnet og så avansere derifra. Din stil er konservativ og klassisk. Du liker gjerne det som besteforeldrene gjorde, og hjemmet ditt har nok flere flotte arvestykker. Du er også pertentlig og liker å holder rent og orden. Modernitet får også innpass i den grad det er nyttig og gjør livet komfortabelt. Du bruker designerklær der du skal gjøre inntrykk i viktige møter og yrkesrelaterte sosiale samlinger. Der du unner deg selv litt fritid, er du mer avslappet i stilen og henger vekk de dyre klærne til en annen anledning.

Helsen din er vanligvis god men blir du en sjelden gang syk, gir du deg selv ikke tid til å bli frisk igjen. Du får akutt dårlig samvittighet av å være borte fra jobben og presser deg selv heller. Dette er selvsagt ikke lurt, og hvis du ikke møter veggen tar det desto lenger tid før du blir frisk igjen. Viktig at du jobber mentalt med deg selv for å prioritere egen kropp og helse. De kroppsområdene som Steinbukken hersker over innen tradisjonell astrologi er tenner, knærne, ryggraden, skjelettet, ledd, bein og hår. Jevnlig besøk hos kiropraktor, osteopat og tannlege er viktig for deg.

Intelligente Merkur er din planet for helse og velvære. Merkur hersker over skuldre, ermer, lunger og åndedrettssystemet. Erme- og skuldermassasje er bra for å løse opp stress og spenninger. Blir du forkjølet om vinteren ta det på alvor og ring fastlegen før du kan pådra deg lungebetennelse. Steinbukker er ikke spesielt kresne innen ernæring, men bør prioritere kalsiumrik mat. Melke- og meieriprodukter og forskjellige oster for å styrke beinbygningen. Grønnsaker som spinat, brokkoli, grønnkål, kålrot og søtpoteter. Omega-3-rik fisk og laks er også bra for deg.

 1. VANNMANNENS LIVSSTIL OG HELSE

Det er ikke noe som er standard eller vanlig ved Vannmannens livsstil. Du er en unik personlighet uansett om du later som du prøver å anpasse deg samfunnet rundt deg. Din klesstil kan være nokså eksentrisk alt etter hvilke grupperinger og sosiale lag du skaffer deg innpass i. Hjemmet ditt vil alltid inneholde det nyeste teknologiske utstyret, du lever mye av livet ditt innen forskjellige internett- og online samfunn. Det vil også være mange rare dingser hjemme hos deg som bare du vet hva er eller forstår hvordan bruke. De fleste har du oppfunnet selv. Enkelte Vannmenn kan ha nokså ustabile hjem og lever en – oftest selvvalgt – nomadetilværelse. Du liker å være sosial og inviterer venner hjem, hvor dere kan debattere de ferskeste planene for verdensdominans.

Helsen din kan variere, avhengig av hvor mye tid du bruker online foran pc-en. Noen Vannmenn kan være utsatt for forskjellige avhengigheter, enten dette er døgnet-rundt pc-spill, chatte i hemmelige nettsamfunn, tobakk eller usunn kioskmat. Koffeinavhengighet kan bli et problem. Din hjerne jobber så godt som døgnet rundt, noe som kan utsette deg for nervøse lidelser og utmattelse. Kom deg ut i naturen så ofte du kan. Kroppsdelene som Vannmannen hersker over innen tradisjonell astrologi er leggmusklene og anklene. Også endokrine kjertelen og blodomløpet. Massere legger og ankler er bra for å styrke disse og unngå hovne legger og ankler.

Månen er din planet for helse og velvære, bryst, bryster og mage er viktige områder for deg, og kvinnelige Vannmenn bør sjekke brystene jevnlig. Der du ikke passer på hva du spiser, kan du pådra deg selv både magevondt og matforgiftning. Helt unødvendig for en som er så smart som du er! Med Månens innflytelse er all sjømat bra for deg. Østers, krabbe, kamskjell, krepsdyr, reker, fisk med Omega-3 som beskytter hjernecellene dine. Unngå helst hurtigmat og energidrikker med masse usunne tilsetningsstoffer.

 1. FISKENES LIVSSTIL OG HELSE

Din livsstil kan være ganske omskiftelig. Du kan ha en nokså stabil tilværelse hjemme, for plutselig å finne ut at du vil satse på ny jobb andre siden av landet eller kloden. Ditt spirituelle syn på tilværelsen styrer mye i livet ditt. Av og til kan din livsstil være å flyte med strømmen. Uansett ditt yrkesliv, noen Fisker kan engasjere seg aktivt innen «det alternative» og virke som medium, healer, Tarot kort tolker, astrolog eller lignende. Din klesstil er oftest slik at du føler du passer inn der hvor du vil. Hjemmet ditt kan til tider bli litt rotete, gjenstander kan gjemme seg, og du husker ikke alltid hvor du har lagt hva.

Din helse er ofte bra, men kan avhenge av at du kan beskytter deg psykisk mot verdens galskap som flommer overalt i media. Du er særs sensitiv overfor negative energier. Viktig at du lærer deg mentale og spirituelle tekniker for å beskytte både din aura og energibalanse. Innen tradisjonell astrologi så er de kroppsdelene som stjernetegnet Fiskene hersker over føttene og tær. Også lymfesystemet og svettekjertel. Gode sko, fotmassasje og riktig stell og pleie av føtter er viktig for å styrke helse og velvære.

Din planet for helse og velvære er vitale Solen. Solen hersker over vår kanskje viktigste muskel, hjertet, og du bør sjekke hjertet hos spesialist minst en gang i året. Glede, latter, lek med barn, være opptatt av en morsom hobby er alle bra for hjertet ditt. Styrk hjertet med et positivt syn på livet ditt. Noen fisker kan slite med avhengighetsskapende substanser som alkohol, rus- eller sterke legemidler. Du kan også lett bli forkjølet eller få influensa. Mat som styrker din vitalitet er moderat konsum av rødt kjøtt, lever eller lam, grønnsaker som spinat, forskjellige bønner, tørket frukt. Unngå helst for mye salt og oljete mat og søtsaker.